Zwanger, en nu? : To do list
 

Het is belangrijk dat de huisarts en de apotheek weten dat je zwanger bent. Dit is onder andere handig voor het geval er medicijnen voor geschreven moeten worden in de zwangerschap of tijdens de borstvoeding. Je kunt de huisarts en de apotheek al snel nadat je weet dat je zwanger bent op de hoogte stellen, soms wacht men echter tot er drie maanden voorbij zijn.

Daarnaast zal de kraamzorg geregeld moeten worden. Een kraamverzorgster begeleid de ouders de eerste 8 tot 9 dagen na de bevalling. Zij doet alle medische controles bij moeder en kind, begeleid het voeden van de baby en zal de verloskundige of huisarts inlichten als er iets aan de hand is.


 
Wij werken het meest samen met:
ZIN kraamzorg 0316-294854
YUNIO kraamzorg 0900-9864
 

De zorgverzekeraar/ het ziekenfonds moet ingelicht worden, je krijgt namelijk een mooi kraampakket. Hier zit alles in wat je nodig hebt voor de bevalling en het kraambed.

Als je niet getrouwd bent moet je rond de twintig weken de achternaam van de baby regelen en als partner kun je het kindje erkennen. Als je niet getrouwd bent moet de voogdij na de geboorte geregeld worden bij een notaris. Dan worden zaken geregeld na het overlijden van een partner. Ook al ben je getrouwd dan nog is het verstandig dit soort zaken te regelen voor het geval je bijvoorbeeld beiden komt te overlijden.

 
Meer informatie:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ouderlijk-gezag/afstamming-gezag-en-voogdij