Verloskundigenpraktijk Montferland Wehl Volg ons op Twitter
Onderzoeken : Prenatale screening
 
combinatietest en structureel echoscopisch onderzoek rond de 20 weken

Tegenwoordig mogen alle aanstaande ouders onderzoeken laten doen om hun kindje te testen op Downsyndroom of lichamelijke afwijkingen. Er is hierover een brochure geschreven waarin deze onderzoeken worden uitgelegd, www.prenatalescreening.nl. Ook worden de voor- en nadelen van dit soort onderzoeken besproken in deze brochure.

link info down screening Nederlands
link info down screening English

link info 20 wkn echo Nederlands
link info 20 weken echo English

Voor meer informatie over het maken van een keuze kun je o.a.ook kijken op: www.prenatalescreening.nl of juridische informatie over screening bij zwangeren en baby's.

Bij het eerste gesprek zullen we, als dit gewenst is, hierover vertellen en rond de 7 weken zal hierop terug gekomen worden.
Deze onderzoeken geven geen antwoord op de vraag of je kindje helemaal gezond is en of het geen andere erfelijke aandoening of aangeboren afwijking heeft.

Het kan ook zo zijn dat de aanstaande ouders geen informatie hierover willen ontvangen. Dit zal in het begin dus ook gevraagd en gehonoreerd worden. In verband met een grote klantentevredenheid en mooie resultaten verwijzen wij onze cliënten altijd naar het VEZ in Zevenaar (www.v-e-z.nl)