Verloskundigenpraktijk Montferland Wehl Volg ons op Twitter
Over de praktijk : Even voorstellen
 

Onze verloskundigenpraktijk is een maatschap met 3 verloskundigen Judith Snelder, Corinna Falk en Astrid Maus.

Sinds februari 2016 hebben we een vaste waarneemster, dit is Lieneke Koster. Zij werkt het hele jaar door met ons samen en helpt ons in vakantie tijd en weekenden. Grote kans dat jullie haar ook te zien krijgen. We letten er bij de controles op dat iedere verloskundige wordt gezien. Ook werkt Kitty Versteeg-Brouwer als waarneemster in de praktijk, voornamelijk voor spreekuren. Wij zijn allen lid van onze beroepsgroep de "KNOV" en staan ook in het kwaliteitsregister. Voor meer info: www.knov.nl.
Daarnaast zijn wij lid van de BEN. Dit is de beroepsgroep voor echoscopisten.

Er wordt op 3 locaties spreekuur gehouden (Gezondheidscentrum Didam, Emmerikseweg 2 's-Heerenberg en Kruisstukweg 3 Wehl). Op alle locaties worden ook echo's gemaakt. Op onze spreekuren wordt ruim de tijd ingepland voor een afspraak. Op deze manier hebben we tijd voor de controles en persoonlijke begeleiding. Wat ook aangenaam is, is dat de spreekuren hierdoor niet zo uitlopen. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. We hebben ook avond spreekuren. Met name de echospreekuren zijn 's avonds zodat de partner ook de mogelijkheid heeft om mee te komen.

Wij werken ook samen met een heel aantal andere disciplines. Denk dan bijvoorbeeld aan een dietiste, mensendiektherapie, fysiotherapie, zwangerschapscursussen, lactatiekundigen. Al met al kun je ons prima vergelijken met een geboortecentrum. In het Gezondheidscentrum Didam zit alles onder 1 dak. Dit werkt heel prettig. De spreekkamer is zelfs naast het consultatiebureau, heel gezellig! De locaties in Wehl en 's-Heerenberg zijn praktijkruimtes "aan huis". De verloskundigen Astrid Maus en Judith Snelder wonen op deze locatie.

Samen met de verloskundigenpraktijk Zevenaar/Rijnwaarden en Duiven/Westervoort werken we nauw samen. Hierdoor is ten aller tijde goede verloskundigenzorg in de Liemers, Montferland en Wehl gewaarborgd. Daarnaast is er een goede samenwerking met beide ziekenhuizen uit de regio: Het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem en het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem
In een VSV (verloskundig samenwerkings verband) werken verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen samen. Kijk voor meer info op www.vsvdeslinge.nl.

Regelmatig zijn er stagiaires aanwezig in de praktijk. Het begeleiden van stagiaires vinden we erg leuk. Het is belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen praktijkervaring op te doen. Ook zij wij ons op deze manier meer bewust van ons eigen handelen omdat er iemand kritisch meekijkt.
Daarnaast blijven wij daardoor up to date met de nieuwste ontwikkelingen.

Ten tijde van zwangerschap en geboorte kun je je erg kwetsbaar voelen. Daarom vinden wij het erg van belang dat je je op je gemak voelt. Hoort een stagiaire daar niet bij, dan heb je de mogelijkheid dit kenbaar te maken. Hier zal ook expliciet naar worden gevraagd.

Wie zijn wij dan?
   
Judith Snelder Mijn naam is Judith Snelder. Ik ben getrouwd met Ton en heb een tweeling, Niels en Bart, in de tienerleeftijd. Sinds 1991 ben ik verloskundige in de gemeente Montferland.

Ik ben mijn loopbaan gestart met een solopraktijk. Na enige jaren werd de praktijk te groot voor mij alleen en ben ik gaan samenwerken met een collega.
Door omstandigheden besloot ik uit de duopraktijk op te stappen en weer als solist te gaan werken. En hoewel ik dit als zeer prettig heb ervaren (weer alle aandacht van 1 verloskundige voor haar "eigen" patienten) besloot ik toch weer om samen, nu met Astrid, de praktijk te gaan runnen. De belangrijkste reden was voor mij het verminderen van mijn kwetsbaarheid als solist en het feit dat Astrid en ik al jaren intensief samen werken en we eigenlijk al 1 bedrijf zijn. Inmiddels hebben we sinds 2010 een maatschap en is het heerlijk samenwerken. Corinna, onze nieuwe collega is ook een enorme aanwinst. Samen runnen we een hele mooie verloskundigenpraktijk.

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste en heb mij hierin gespecialiseerd. In oktober 2010 heb ik de organisatie van het echocentrum in het ziekenhuis Zevenaar op me genomen ( VEZ: verloskundig echoscreeningscentrum Zevenaar: www.v-e-z.nl ) en maak ik daar de gespecialiseerde echo's: de nekplooimeting en de 20 weken echo. Sinds 2015 maak ik naast mijn werk als verloskundige in de praktijk ook de uitgebreide 20 weken echo´s in het UMCG Groningen.
   
Corinna Falk Mijn naam is Corinna Falk en sinds juli 2011 werk ik in de Verloskundigenpraktijk Montferland-Wehl. Vanaf januari 2013 zijn wij geassocieerd en vormen we samen een maatschap. Daarnaast heb ik in 2013 mijn echodiploma voor de verloskunde behaalt. Ik ben van oorsprong Duits en 2007 voor de opleiding tot verloskundige naar Nederland gekomen. Hiermee heb ik mijn grote wens vervuld ouders in wording in een bijzonder en belangrijke tijd te begeleiden. De opleiding heb ik in Maastricht gevolgd en succesvol afgerond. Ik sta helemaal achter het unieke verloskundig ssystem in Nederland. En omdat Nederland zelf mij ook heel goed bevalt wil ik graag hier blijven werken.

Toch woon ik weer in Duitsland, namelijk in Elten, maar meer om mijn vriend tegemoet te komen die (nog?) geen Nederlands kan spreken. In mijn vrije tijd doe ik het liefst leuke dingen met vrienden en kan erg van de natuur genieten zoals bijvoorbeeld bij een rondje hardlopen in het bos. Ik geniet ook heel erg van mijn gezin, in 2013 en 2016 ben ik moeder geowrden van 2 dochters. Ik sta positief in het leven en ben in veel dingen geïnteresseerd.

Maar vooral wil ik jullie/jou graag goed begeleiden in je zwangerschap, tijdens de bevalling en de kraamtijd. Daarom sta ik voor al je vragen, problemen, tips en zorgen open!
   
   
Astrid Weide-Maus Mijn naam is Astrid Weide-Maus. Ik woon samen met mijn man Hans en onze twee zonen Bas en Sander. In het jaar 2000 heb ik de verloskundigenpraktijk van mijn moeder, Tiny Maus, overgenomen. Dat is inmiddels alweer lang geleden.

Ik heb al die tijd als solist gewerkt. In verband met een intensieve samenwerking was het niet meer dan logisch dat Judith en ik de praktijken zouden gaan fuseren. Vanaf begin af aan een hele fijne tijd. En vanaf 1 januari 2013 hebben wij samen met Corinna een nieuwe maatschap.

Net als Judith heb ik een echodiploma behaald. Ik vind het erg leuk om me hierin te ontwikkelen en daarnaast vind ik het een hele mooie aanvulling in de praktijk. Is er iets bijzonders, bijvoorbeeld bloedverlies in het begin van de zwangerschap, dan hoeven we niet het ziekenhuis te bellen maar kunnen wij zelf de echo maken.
   
Lieneke Koster Ik ben Lieneke Koster en vanaf begin februari 2016 werk ik als waarnemster in de Verloskundigenpraktijk Montferland-Wehl.
Rust en vertrouwen zijn dingen die heel belangrijk zijn in en rond de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik zal er dan ook alles aan doen om dit te creëren en te bewaken. Heb je specifieke wensen of verzoeken? Schroom dan écht niet om deze te vertellen! Soms maken juist de kleinste details de grootste verschillen en ik zal er –evenals mijn collega's- alles aan doen om jullie hier zoveel mogelijk in te gemoed te komen, zodat jullie vol tevredenheid -en naar alle waarschijnlijkheid, ook heel uitgeput ;-)-, kunnen terugkijken op de voorbije periode.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en te mogen begeleiden in deze bijzondere periode in jullie leven!